dissabte, 3 de juliol de 2010

la producció integrada (a la vinya)...

La Producció Integrada és un sistema de producció d'aliments basat en pràctiques agrícoles respectuoses amb el medi ambient i amb els seus operadors. Aquest sistema de producció ofereix les màximes garanties de qualitat i seguretat alimentaria que exigeixen els consumidors més responsables.

Fins avui, la Producció Integrada era un sistema molt implantat en cultius fructícoles d'arreu de Catalunya. La nostra agrupació ve certificant la seva fruita des de l'any 2002, d'aquesta manera la marca FORDAL, entre d'altres marques comercials dels nostres agricultors, compleix unes normes de qualitat estrictes. A partir d'ara, la vinya també es vol fer ressó d'aquest sistema. Comencen a ser alguns productors i elaboradors interessats en aquest sistema, per tal de donar plenes garanties entorn el seus productes i procesos de producció i elaboració.

Fins aquest moment, tant sols disposem, a Catalunya, d'una norma per produïr els raïms que van destinats a la vinificació. Però tant bon punt el Consell Català de la Producció Integrada presenti la norma tècnica per l'elaboració de vins i caves, de ben segur començaran apareixer els primers productes al mercat etiquetats amb la "marieta" (identificatiu català de la Producció Integrada).

Si en voleu saber més... http://www.producciointegrada.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada