dijous, 14 d’octubre de 2010

la campanya 2010 finalitzada...


Tot just aquests dies està finalitzant la campanya 2010, tant de fruita com de raïm. Pel que fa al préssec, fa dies que el gruix important d'aquest ja s'ha collit. Ahores d'ara tant sols queda alguna varietat de préssec groc tardà i la collita de caquis. Pel que fa la vinya la setmana passada van acabar de veremar-se aquelles varietats de raïm negre més especials i on es buscava una major expressió de les característiques varietals per l'elaboració de vins molt específics.

La campanya 2010 si s'ha caracteritzat per algun fet ha estat per l'important nivell de pluviometria que hem tingut al llarg de tota ella. Aquest fet ha marcat de manera molt directe les produccions tant de fruita com de vinya i la seva qualitat. Els problemes fitosanitaris han estat importants, especialment els mesos d'agost i setembre.

Si fem un breu resum de la campanya, en podríem dir, en el cas de la fruita, que la pluviometria, se'ns dubte, ha permés obtenir un major calibre dels nostres fruits. Les nostres terres de secà i de regs de suport han agraït aquestes aportacions extres d'aigua. No obstant, les fortes pluges d'agost i setembre han donat lloc a alguns problemes de "monilia" com a causa de l'excés d'aigua acumulat ens els nostres sòls. Aquestes mateixes pluges han estat les que han causat greus problemes al llarg de tota la verema. Donant lloc a infeccions, en alguns casos importants, de "botritis". No obstant, tant la fruita collida com el raïm veremat que finalment ha arribat als nostres clients presentava sempre unes inmillorables característiques de conservació.

En definitiva, una llàstima d'aquestes pluges que a vegades ens dona la natura a deshores... sense aquestes pluges torrencials, la campanya hauria estat classificada d'excelent tant pels rendiments com per la qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada