dilluns, 2 d’abril de 2012

resum jornada tècnica

El passat 23 de març, l'ADV Fruita Dolça de l'Alt Penedès, va celebrar la seva jornada tècnica anual. Enguany, va tenir una assistència d'un centenar de professionals del sector (agricultors, assessors, tècnics, directors de finca, etc...).

moment de la ponència de Joan Reyes
Joan Reyes, tècnic de Sanitat Vegetal del DAAM, va donar el tret d'inici de la jornada exposant la situació del Penedès, després d'haver localitzat en la campanya 2011 alguns danys de Cryptoblaves i Eulia sobre vinya. Aquests dos "nous" lepidòpters s'estudiaran al llarg d'aquest campanya 2012, així com també se'n farà un prospecció molt més acurada on hi participaran diverses ADVs.

moment de la ponència d'Adriana Escudero
Seguidament, Adriana Escudero, tècnica de l'IRTA, va tractar la problemàtica creixent de Drosophila Suzukii. La ponència va exposar els precedents de danys de la darrera campanya i origen de la plaga fins arribar al dia d'avui.  El ressó que s'ha donat d'aquesta plaga va despertar l'atenció de molts assistents a la jornada. Finalment, Adriana va intentar exposar algunes de línies de treball que s'estan seguint des dels diferents organismes i les experimentacions i assaigs que realitzaran les ADVs al llarg d'aquesta campanya.

Per tancar la jornada, els tècnics d'Agromillora, Jose Manuel Lacarte i Marisa Cunill varen fer un ampli repàs dels diferents clons de vinya i perspectives de la demanda de varietats de raïm i portaempelts de presseguer (Rootpac), respectivament. Ambdues ponències varen posar damunt la taula elements claus perquè les nostres explotacions agrícoles segueixin essent competitives en un mercat tant i tant canviant en aquests darrers anys. L'elecció del material vegetal de les nostres parcel.les és clau en  aquest sentit i així es va posar de manifest en totes dues exposicions.

Marisa Cunill, Agromillora
Jose Manuel Lacarte, Agromillora
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada