dijous, 4 de novembre del 2010

de visita als cellers Escoda-Sanahuja...



Avui alguns socis de l'ADV ens hem desplaçat fins a la Conca de Barberà (Prenafeta) per tal de visitar els cellers de la família Escoda-Sanahuja. En Joan Ramon Escoda, un apassionat del vi, ens ha ensenyat una altra manera d'entendre l'elaboració dels vins i potser, fins i tot, una actitut davant la vida.

Tots els seus vins segueixen els principis de la biodinàmica i es regeixen per evitar al màxim la intervenció de l'home sobre la natura. I, si cal intervenir-hi, guiar-se pels mètodes del pensador australià Rudolf Steiner. En quan a la vinya? les seves intervencions es limiten a aplicacions de sofre i preparats biodinàmics. Per la resta es deix portar per una gestió agrícola molt coherent i conservadora de tot l'entorn (cobertes vegetals, fertilització del sòl a través de matèria orgànica compostada en la mateixa explotació, etc...). En quan a bodega? vins naturals 100%!

La visita ha acabat amb una cata, on hem tastat des de vins encara en procés d'elaboració i vins embotellats. D'aquests últims "Els Bassots" i "Les Paradetes", el primer
un chenin 100% que no deix indiferent al qui el prova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada