dijous, 25 d’agost del 2011

seguiment dels danys de la d. suzukii

Aquesta darrera setmana s'han localitzat nous danys de la drosophila suzukii en pruneres. Tal i com ja havia manifestat a principis de temporada en parcel.les de cirera, la capacitat de dany d'aquesta plaga és molt elevada. Ahores d'ara, i pel que fa a les zones que controla ADV Fruita Dolça de l'Alt Penedès, s'ha localitzat presència i dany als municipis de Subirats, Avinyonet del Penedès, Olesa de Bonesvalls i Sant Martí Sarroca.

Quan es produeix danys tant severs, com els que s'estan trobant, l'efecte perjudicial és doble: en primer lloc, per la picada i destrucció comercial del fruit. I, en segon lloc, el suc que produeix la picada unta les altres prunes sanes cenvertint-les també en no comercials. 

S'adjunten imatges per si algú de vosaltres observa danys similars en altres cultius -disculpeu la qualitat de les imatges ja que han estat presses amb mòbil:

penetració i la goteta que produeix característica
penetracions i zona afectada de la pruna
destrio
prunes no comercials,part de les prunes no picades també queden malmeses pel suc que despren les prunes més afectades al descomposar-se
interior de la pruna picada
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada