dimecres, 3 de juliol del 2013

El préssec de la nostra ADV valorat pel seu al valor gustatiu i nutricional



LA CUINERA CARME RUSCALLEDA I LA DRA FOLCH, DEL PROGRAMA DIVENDRES DE TV3, PARLEN DE LES GRANS QUALITATS NUTRICIONALS I GUSTATIVES DEL NOSTRE PRÉSSEC.

L’Associació de fructicultors ADV Fruita Dolça de l’Alt Penedès valora positivament l’inici de campanya del préssec. Les importants pluges registrades aquests primers mesos de l’any han afavorit al desenvolupament del fruit i al seu tamany. Això sumat a l’augment de temperatures, d’aquestes darreres setmanes, en resultarà un millor equilibri entre dolçor i acidés. Per tot plegat, la qualitat es preveu excel·lent i amb un augment de la producció sobre el 5%, respecte l’any passat.



La major part d’aquesta producció de préssec de les nostres comarques, Penedès – Anoia, està certificada pels sistemes de producció integrada i ecològica, el que dona les màximes garanties de qualitat al producte. Es així com els nostres fructicultors s’han volgut posicionar i oferir totes les garanties d’una fruita neta de residus fitosanitaris i, també, preservant al màxim el medi ambient i els entorns agraris.



Avui per avui, el préssec de la nostra comarca és una de les fruites més valorades tant a nivell gustatiu com nutricional. Mostra d’això va ser el ressò que va fer-ne el programa Divendres de TV3 aquest passat dimarts. En el que la reconeguda cuinera Carme Ruscalleda i la doctora Folch van destacar les qualitats del nostre préssec, com per exemple: el contingut mineral del fruit molt favorable per la gent que pateix  anèmies o condicions de cansament. Carme Ruscalleda va presentar algunes propostes cuinaries per aquests dies de calor on el nostre préssec n’era el protagonista.    



Per tal que el préssec de la campanya 2013, qualificat com excel·lent i amb les certificacions de qualitat corresponents, arribi al major número de llars de les nostres comarques, l’Associació de Fructicultors ADV Fruita Dolça de l’Alt Penedès augmenta la xarxa de venta directa a través dels mercats locals. D’aquesta manera es fomenta el consum de proximitat, s’incentiva el teixit econòmic local i, a la vegada que, el consumidor disposarà de tota la informació del producte que compra a través del propi agricultor.  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada